5 bekezdés


Simon Márton
Költő vagyok, slammer és műfordító. Verseket 2004 óta publikálok, eddig két kötetem jelent meg – 2010-ben a Dalok a magasföldszintről, 2013-ban a Polaroidok. A harmadik kötetem 2018 őszén jön, Rókák esküvője címmel.

Érettségi után a PPKE esztétika-kommunikáció szakára jártam, de diplomát csak 2015-ben szereztem a Károlin, japán szakon. A Pápai Református Kollégiumban érettségiztem. Kamasz korom óta írok. 1984-ben születtem, Kalocsán.

2004-ben a Mozgó Világ nívódíjasa voltam líra kategóriában (Ijjas Tamással megosztva). Első könyvemmel elnyertem a Makói Medáliák-díjat. A 2011-es évben Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíjban részesültem. 2017-ben a Visegrad Foundation irodalmi ösztöndíjasa voltam Krakkóban. 2018-ban Babits Mihály Műfordítói ösztöndíjban részesültem. Tagja vagyok a József Attila Körnek és a Szépírók Társaságának. Budapesten élek.

Slam poetryvel 2011 óta “foglalkozom”, azóta számtalan helyezést értem el kisebb-nagyobb versenyeken, rendszeresen részt vettem bemutatókon, műhelymunkákon, ezzel kapcsolatos beszélgetéseken. 2017 tavaszán Boros Levente dobos közreműködésével, “Mielőtt megszólalsz” címmel “kísérleti spoken word” albumot jelentettem meg.

Borges írta egy versében: Vagyok, aki túlélte azt a gyávát és ostobát, ki voltam. Ez rám nyilván jövő időben lehet csak igaz: leszek, aki túléli azt a gyávát és ostobát, aki vagyok.
:*
SM